HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár způsobil škodu ve výši asi 60.000 korun

(16.1.2017) Ve včerejších nočních hodinách zasahovaly tři jednotky hasičů na místě požáru v rodinném domku ve Zlíně – Malenovicích. 

Jednotka profesionálních hasičů ze stanice Otrokovice byla včera v 20:24 hodin vyslána na místo hlášeného požáru domku na ulici Žleby v městské části Zlín – Malenovice. Současně byl vyhlášen požární poplach jednotkám hasičů města Zlína a dobrovolných hasičů z Malenovic.

Požár zasáhl část hořlavých stavebních konstrukcí a izolačních materiálů nad krbem v obytné místnosti. Do osmi minut dostali profesionální hasiči požár pod svou kontrolu a zabránili jeho dalšímu šíření. Po uhašení pak provedli kontrolu objektu a vynesli všechny požárem zasažené materiály z prostoru hoření.

Na místě události zasahovala také posádka zdravotnické záchranné služby, která měla ve své péči uživatele objektu, který se nadýchal zplodin hoření.

Hasiči svým zásahem uchránili další majetek v odhadované výši asi 1 200.000 korun. Za vznikem požáru stála nedostatečná odstupován vzdálenost hořlavých stavebních konstrukcí a materiálů od spalinové cesty krbu.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem