HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár způsobil škodu v milionech korun.

Na místě včerejšího nočního požáru ve Vsetíně zasahovaly tři jednotky hasičů.  

Na vznik požáru upozornil včera v nočních hodinách zaměstnance jedné výrobní společnosti na ulici Jasenice ve Vsetíně zápach spálených plastů a kouř. Ke vzniku požáru došlo v prvním nadzemním podlaží pětipodlažního objektu nástrojárny, konkrétně v prostoru výroby plastových výrobků se vstřikovacími lisy. Podle oznamovatele došlo k požáru jednoho ze strojů a plameny se začaly šířit i do jeho okolí.
 
Krajské operační středisko zlínských hasičů bylo o události informováno v 22:30 hodin. Sedm minut po vyhlášení poplachu byla na místě jednotka profesionálních hasičů ze stanice Vsetín, kterou následovaly jednotky dobrovolných hasičů ze Vsetína a Jablůnky.
 
Vzhledem k silnému zakouření prostoru nasadili hasiči přetlakovou ventilaci a vybaveni dýchací technikou zahájili hašení. V průběhu zásahu bylo zjištěno, že se v objektu nachází tlaková propan – butanová láhev. Tu hasiči bezpečně vynesli mimo objekt. Přesně o půlnoci ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru.
 
Už v nočních hodinách zahájil vyšetřovatel hasičů společně s policisty ohledání místa události. Spolu s kriminalisty se vyšetřovatelé na místo události vrátí znovu v ranních hodinách, kdy bude pokračovat vyšetřování příčiny vzniku požáru. Podle dosavadních zjištění stojí za vznikem požáru, který podle prvotních odhadů způsobil škodu v řádech několika milionů korun, s největší pravděpodobností technická závada. Vyšetřovatelé ale prověří i další okolnosti, které mohly mít vliv na vznik požáru.   
 
Autor: por. Bc. Libor Netopil
           tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem