HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zničil střechu rodinného domu

Nikdo nebyl při události zraněn. Škoda je předběžně odhadnuta na jeden milion korun. 

Železnice – požár – 25. 3. 01:42

Před druhou hodinou ranní byl vyhlášen poplach čtyřem jednotkám hasičů kvůli požáru rodinného domu v ulici Na Tvrzi v Železnici. Při příjezdu jednotek se v domě už nikdo nenacházel, žena s dítětem stihla utéct ven. Osoby zkontrolovala zdravotnická záchranná služba, nikdo nebyl zraněn, byly ponechány na místě u sousedů.

Průzkumem hasiči zjistili, že se jedná o požár střechy a půdního prostoru, který se už v době příjezdu jednotek rozšířil na dvě třetiny plochy domu. Na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Aby byl na místě zásahu dostatek hasební látky, bylo zřízeno u místního koupaliště čerpací stanoviště pro kyvadlovou dopravu vody. Jednotky zabránily rozšíření požáru na sousední objekt a postupně likvidovaly jednotlivá ohniska požáru. Požár dostali hasiči pod kontrolu kolem 03:30, likvidaci pak ohlásil velitel zásahu po čtvrté hodině ranní. Na závěr provedly jednotky kontrolu požářiště termokamerou, zda se někde nenachází skrytá ohniska. Místní dobrovolná jednotka pak prováděla dohlídku nad požářištěm.

Na místě byl také vyšetřovatel hasičů, který odhadl předběžně škodu kolem jednoho milionu korun. Požárem byla zasažena téměř celá střecha, půdní prostory z jedné strany domu a obytná místnost z druhé strany objektu. Příčina vzniku požáru je předmětem vyšetřování, ohledání požářiště bude pokračovat i během dnešního dne. O součinnost byli požádáni specialisté z oboru elektro z Institutu ochrany obyvatelstva v Lázních Bohdanči.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a JSDH Železnice, Valdice, Jičín.

P Železnice.jpg

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Železnice

P Železnice 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem