HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zničil pilu v Morašicích

HZS Pardubického kraje, územní odbor Chrudim 

K požáru pily do Morašic, části obce Skupice, vyjíždělo ve středu 14. srpna v 21.28 hodin 10 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů. Vyhlášen byl tak druhý stupeň požárního poplachu. Na pile se ve středu pracovalo až do 17 hodin. Poté zaměstnanci standardně vypnuli hlavním jističem přívod elektrického proudu. Uvnitř objektu se nacházely stroje, nebezpečí na hasiče čekalo také v podobě olejů i benzínu. Při likvidaci požáru došlo k explozi sudu s olejem a kanystru s benzínem.

Pod katrem se nacházelo velké množství pilin, které žhnuly. Hasiči k likvidaci tohoto ohniska použili smáčedlo a pěnu. Požár se podařilo jednotkám požární ochrany dostat pod kontrolu v 21.50 hodin. Poté byla postupně dohašována skrytá ohniska požáru.

Na místo se ve čtvrtek v dopoledních hodinách dostavili hasičští vyšetřovatelé i odborníci z Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázně Bohdaneč, aby zjistili, co požár způsobilo. Škoda byla předběžně vyčíslena na 1 800 000 Kč. Uchránit se podařilo majetek na dřevěném sile, které stálo poblíž pily, a to v hodnotě 5 000 000 Kč.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár Morašice

požár Morašice 

Detailní náhled

požár Morašice1

požár Morašice1 

Detailní náhled

požár Morašice2

požár Morašice2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem