HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zcela zničil starší osobní automobil v Kladně

Ve středu 22. července ve tři čtvrtě na tři odpoledne přijala tísňová linka středočeských hasičů informaci o požáru osobního vozidla v ulici Petra Bezruče v Kladně. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje k události vyslalo profesionální jednotku ze stanice Kladno s cisternou a rychlým zásahovým automobilem a jednotku sboru dobrovolných hasičů obce Hřebeč, která vyrazila s cisternou.

Přestože první jednotka byla na místě už za šest minut od ohlášení, vozidlo při jejím příjezdu už bylo zasaženo požárem v plném rozsahu a majitel se snažil zdolat plameny ručním hasicím přístrojem. Hasiči v dýchací technice nasadili dva vysokotlaké proudy a požár během pěti minut lokalizovali. Zároveň uhasili i přilehlý dřevěný plot, který vzplanul od vysokého žáru z vozidla. Závěrečnou likvidaci ohlásil velitel zásahu krátce před půl čtvrtou.

Přímé škody na vozidle vyčíslil vyšetřovatel na 15 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru byla technická závada elektroinstalace v motorovém prostoru. Celá událost se obešla bez zranění, majitel se podle svého vyjádření při snaze o hašení škodlivých zplodin nenadýchal.

Ing. Ladislav Holomčík
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem