HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zasáhl kotelnu domku. Rozšíření zabránil zásah hasičů

(10.1.2017) Tři jednotky hasičů zasahovaly v dopoledních hodinách v obci Seninka na Vsetínsku. 

Oznámení o požáru v místnosti kotelny s uskladněným palivovým dřevem a kotlem na pevná paliva přijal operátor tísňové linky krajských hasičů v 07:51 hodin. Na místo události postupně dorazily jednotky dobrovolných hasičů obce Seninka, profesionálních hasičů ze stanice Vsetín a dobrovolných hasičů obce Valašská Polanka.

Hasiči vybaveni dýchací technikou připravili útočná vodní vedení a vnikli do silně zakouřených prostor objektu. Současně s hašením požáru v prostoru kotelny začali hasiči vnitřní prostory objektu odvětrávat pomocí přetlakové ventilace. Dvacet minut po příjezdu jednotek byl požár lokalizován. Hasiči pak vynesli uskladněné palivové dřevo mimo objekt a pokračovali v odvětrávání interiéru domu. Pohyb po silně zakouřeném objektu hasičům usnadnilo použití termokamery. Tou také následně zkontrolovali ostatní části domu, aby vyloučili přítomnost skrytých ložisek hoření.

Jak se vyjádřil velitel jednotky mimo rychlého zásahu hasičů přispěl k zamezení rozšíření požáru na další části objektu i sám majitel. Ten po zjištění požáru místnost hned uzavřel a tím zabránil přístupu vzduchu potřebnému pro další rozvoj hoření.

Na místo události se v průběhu zásahu dostavil i vyšetřovatel požárů. Výše způsobené škody a příčina vzniku požáru jsou předmětem jeho dalšího vyšetřování.

Autor: por. Bc. Libor Netopil, tiskový mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem