HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár zachvátil přístavbu i střechu domu

(22.10.2018) Čtyři minuty před půl čtvrtou odpolední vyhlásilo krajské operační středisko hasičů poplach čtyřem jednotkám. Ty byly vyslány k hlášenému požáru rodinného domu v obci Prakšice na Uherskohradišťsku. 

K požáru ihned vyjeli s celkem pěti cisternami a automobilovým žebříkem profesionální hasiči z Uherského Brodu a z Uherského Hradiště a dobrovolné jednotky z Prakšic a Uherského Brodu.

Po příjezdu velitel zásahu provedl průzkum místa události. Požár zasáhl téměř celou střechu rodinného domu a přilehlou přístavbu, nacházející se v těsné blízkosti obydlí. Hasiči proto ihned natáhli tři hasební proudy a jeden vysokotlaký proud. V 16:53 hodin dostali hasiči požár pod kontrolu a velitel zásahu vyhlásil lokalizaci požáru.

Objekt hasiči neustále kontrolovali termokamerou, přičemž rozebírali přístřešek a konstrukci střechy domu a dohašovali skrytá ohniska.

Postupně velitel zásahu posílal jednotky zpět na své stanice a v 18:14 hodin vyhlásil likvidaci požáru. Všechny zbývající jednotky se vrátily zpět na svá základny. Na místě zůstali jen místní dobrovolní hasiči, kteří budou provádět dohlídku místa až do ranních hodin.

Příčinu vzniku požáru nyní šetří vyšetřovatel hasičů. Předběžná škoda byla vyčíslena na půl miliónu korun a uchráněné hodnoty na dva milióny korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem