HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár ve výrobním objektu likvidovalo pět jednotek požární ochrany

Pět jednotek hasičů likvidovalo od pátečního poledne požár ve výrobně krmných směsí v Běstovicích na Orlickoústecku. Hasiči po svém příjezdu evakuovali 6 osob. Velitel zásahu nechal na místo povolat zdravotnickou záchrannou službu, protože jedna osoba se nadýchala jedovatých zplodin hoření. Před příjezdem zdravotníků hasiči poskytli postižené osobě kyslíkovou terapii. Požár zasáhl sedmipodlažní silo – výrobní linku a násypku na granule. Plameny se šířily také vzduchotechnikou, kterou bylo nutné postupně rozebrat.

Požár hasiči dostali pod kontrolu 30 minut od nahlášení události na operační a informační středisko a zcela zlikvidován byl v 15.21 hodin.

Příčiny vzniku požáru na místě zjišťoval vyšetřovatel příčin požáru a na pomoc si povolal i vyšetřovací skupinu z Institutu ochrany obyvatelstva HZS ČR Lázně Bohdaneč. Příčina vzniku požáru je v tuto chvíli stanovena ve verzích – buď za požárem stojí cizí předmět ve stroji, nebo ho způsobila technická závada na elektroinstalaci nebo nedbalost zaměstnanců. Škoda byla předběžně vyčíslena na 5 milionů korun. Uchránit se podařilo majetek ve výši 200 milionů korun.

por. Bc. Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

požár termokamerou

požár termokamerou 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem