HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár ve sklepě rodinného domu v Jestřebí měl jednu oběť

Jestřebí - požár - 21. 11. 07:03

Jednotky z druhého stupně požárního poplachu byly vyslány dnes ráno do obce Jestřebí. Na tísňovou linku bylo oznámeno, že ze sklepa rodinného domu vychází kouř a uvnitř by se mohla nacházet jedna osoba. Celý objekt byl silně zakouřený, hasiči prováděli v dýchací technice průzkum uvnitř domu. Ve sklepě nalezli jednu osobu, kterou vynesli ven, už ale nejevila známky života. Následně hasiči požár lokalizovali a začali s vyskladňováním materiálu ze sklepa a odvětráním celého objektu. Před 11. hodinou ohlásil velitel zásahu likvidaci požáru.

Vyšetřovatelé na místě zjistili, že příčinou vzniku požáru bylo s největší pravděpodobností nedbalostní jednání, a to při manipulaci s topidlem nebo při nedodržení bezpečné vzdálenosti hořlavých materiálů od topidla. Škoda byla vyčíslena asi na 400 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 3 miliony korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Dobrušky, Náchoda a Rychnova nad Kněžnou a JSDH Nové Město nad Metují, Nový Hrádek, Mezilesí, Jestřebí, Slavoňov a Bohdašín.

P Jestřebí (2).jpeg

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P Jestřebí (1)

P Jestřebí (1) 

Detailní náhled

P Jestřebí (2)

P Jestřebí (2) 

Detailní náhled

P Jestřebí (3)

P Jestřebí (3) 

Detailní náhled

P Jestřebí (4)

P Jestřebí (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem