HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár ve dřevozpracujícím závodu v Libčanech způsobil škodu za 10 milionů korun

Příčinou požáru byla s největší pravděpodobností provozně-technická závada. Ve firmě hořelo v neděli 22. 7. po 21. hodině. Vyšetřovatelé hasičů se na místo vrátili v pondělí 23. 7. dopoledne, aby vyčíslili škodu a určili příčinu. Díky včasnému zásahu jednotek požární ochrany byly uchráněny hodnoty ve výši 100 milionů korun. Při události nebyl nikdo zraněn. 

Libčany – požár – 22. 7. 21:10

V neděli večer byl vyhlášen poplach hned osmi jednotkám požární ochrany, a to z důvodu oznámení požáru haly dřevozpracujícího závodu v Libčanech. Z toho důvodu byl zároveň vyhlášen druhý poplachový stupeň. Požár zasáhl část haly, která má rozměry asi 20x80 metrů. Jednotkám se podařilo dostat oheň brzy pod kontrolu, jeho šíření zabránily během necelé půl hodiny od zahájení zásahu. Hasiči poté začali halu odvětrávat a hledali další možná skrytá ohniska. Museli rozebrat také střechu haly a zjistili, že vlivem sálavého tepla došlo k poškození elektroinstalace.

Všechny osoby, které se v době požáru v objektu nacházely, se stihly dostat mimo halu ještě před příjezdem jednotek na místo události. Nedošlo tedy k žádnému zranění osob.

V pondělí dopoledne se na místo požáru vrátili hasičští vyšetřovatelé příčin požárů, aby objasnili důvod, proč začalo hořet a aby také vyčíslili způsobenou škodu. Ta byla předběžně stanovena na 10 milionů korun, přičemž byla poškozena nejen střecha objektu, ale také elektroinstalace, vzduchotechnika a částečně také technologie. Uchráněné hodnoty byly vyčísleny na 100 milionů korun. Příčinou požáru byla s největší pravděpodobností provozně-technická závada.

Martina Götzová, tisková mluvčí
Foto HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Libčany (1)

P Libčany (1) 

Detailní náhled

P Libčany (4)

P Libčany (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem