HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v zemědělském objektu v Hradci Králové

Velké škodě se podařilo zabránit jednotkám požární ochrany při požáru v zemědělském objektu v královéhradecké části Piletice.

Hradec Králové – požár – 19. 7. 2021 14:24

Hlášení o požáru v zemědělském objektu v Pileticích přijalo operační středisko hasičů krátce před 14:30 hod. s tím, že se v budově nachází hospodářská zvířata. Na místo vyjelo celkem sedm jednotek hasičů, vyhlášen byl druhý stupeň požárního poplachu. Průzkumem jednotky zjistily ohnisko požáru, které se nacházelo mimo prostor stájí se zvířaty, a provedly rychlou lokalizaci. O situaci byli vyrozuměni zástupci krajské veterinární správy. Objekt byl zakouřen, hasiči jej odvětrávali. Naštěstí se požár nikam dál nerozšířil, evakuace zvířat nebyla nutná. Likvidaci události ohlásil velitel zásahu v 15:18 hod.

Vyšetřovatel hasičů zjistil, že příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na vysokotlaké myčce. Výše škody byla předběžně odhadnuta na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 5 milionů korun.

Při události zasahovali profesionální hasiči z centrální stanice Hradec Králové, stanice Hradec Králové – Pražská a JSDH Černilov, Malšova Lhota, Svinary, Třebeš a Plácky. JSDH Plačice držela zálohu na zbrojnici pro případ jiné mimořádné události.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P Hradec Králové (1)

P Hradec Králové (1) 

Detailní náhled

P Hradec Králové (2)

P Hradec Králové (2) 

Detailní náhled

P Hradec Králové (3)

P Hradec Králové (3) 

Detailní náhled

P Hradec Králové (4)

P Hradec Králové (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem