HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v rozvodně nedaleko Otrokovic zaměstnal několik jednotek hasičů. Aktualizace.

(19. 8. 2019) V 15:25 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru v energetickém objektu nedaleko Otrokovic na Zlínsku. Na místo byly vyslány jednotky profesionálních hasičů z Otrokovic a Zlína, a také posilové jednotky dobrovolných hasičů Z Otrokovic a Kvítkovic. K události se tak postupně dostavilo celkem šest cisternových vozů a speciální kombinovaný hasicí automobil. Na místo následně vyjel také velící důstojník směny. 

Po provedení prvotního průzkumu bylo velitelem zásahu potvrzeno, že zde došlo k požáru transformátoru. Okamžitě byly provedeny přípravné práce a z důvodu bezpečnosti hasiči počkali na pokyn obsluhy, která musela provést vypnutí dvou transformátorů.

Jakmile získal velitel potvrzení o odpojení, hasiči okamžitě zahájili hasební práce pomocí několika proudů a těžké pěny. V 16:55 hodin byla ohlášena lokalizace požáru a byl snížen také počet zasahujících. Necelou hodinu poté byl požár zlikvidován, a po předání místa události se jednotky vrátily zpět na své základny.

Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který nyní pracuje na zjištění přesné příčiny vzniku požáru a výši způsobených škod.

Aktualizace 20.8.2019 14:30 hod.:

Jako příčina vzniku události byla vyšetřovatelem HZS Zlínského kraje stanovena technická závada na příslušenství transformátoru. Předběžně vyčíslená škoda, která se bude dále upřesňovat, přesáhla 10 milionů korun.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem