HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v rakovnickém tenisovém areálu zničil ubytovací jednotku

Neplánovaný úvod měl mezinárodní turnaj žáků v rakovnickém tenisovém centru, který začínal v pondělí 24. dubna. Z lokality U Černého potoka byl dvacet minut po deváté hodině ohlášen požár v ubytovací části, která je dlouhodobě využívána nájemníky. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo profesionální hasiče z Rakovníka a Stochova a jednotku SDH Roztoky. Přestože první jednotka dojela k události do pěti minut od ohlášení, byl požár v přízemí celého komplexu už v plném rozsahu a zasáhl veškeré vybavení samostatné ubytovací místnosti se sociálním zařízením.

Rychlým zásahem se podařilo zabránit rozšíření plamenů. Hala byla požárně oddělena, hrozilo ale rozšíření na celou střešní konstrukci přístavby ubytovací části. Velitel zásahu nechal povolat další dobrovolné jednotky z Lubné, Chrášťan a Řevničova a vyhlásil druhý stupeň požárního poplachu.

Hasiči v dýchací technice požár za půl hodiny lokalizovali a za další hodinu zcela zlikvidovali. Následně z ubytovací jednotky vynesli ohořelé věci a místo předali majiteli.

Celkem bylo z ubytovny evakuováno šest osob, z nichž jedna byla s lehčími popáleninami ošetřena posádkou přivolané zdravotnické záchranné služby a pak i převezena do rakovnické Masarykovy nemocnice. Přímé škody vyčíslil vyšetřovatel částkou 400 tisíc korun. Příčinou vzniku požáru bylo proudové přetížení prodlužovacího kabelu, do kterého bylo zapojeno několik spotřebičů s větším příkonem.

por. Ing. Ladislav Holomčík
tiskový mluvčí
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem