HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v průmyslové zóně

Včerejší požár v jedné z hal průmyslové zóny Dubice v České Lípě zaměstnal na několik hodin jednotky PO z druhého stupně požárního poplachu. 

Krajské operační a informační středisko HZS LK přijalo informaci o požáru krátce před 15. hodinou.

Po příjezdu na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se jedná o požár, který se rozšířil z výroby na střešní konstrukci haly. Několik různých vrstev střešní konstrukce ve výšce okolo 10 m komplikovalo hasičům likvidaci skrytých ohnisek požáru. Zasahující proto využili pro svoji činnost nejen výškovou techniku, ale i nastavovací žebříky. Likvidace požáru byla nahlášena na KOPIS HZS LK v 19 hodin. Do ranních hodin na místě události zůstala na dohlídku jednotka sboru dobrovolných hasičů podniku. V souvislosti s tímto požárem nedošlo k žádnému zranění osob. Vyšetřovatel požárů předběžně stanovil výši škody na 2,15 mil. Kč a uchráněné hodnoty na cca 60 mil. Kč. Příčina vzniku požáru je v šetření.

Jednotky povolané na místo události: HZS LK stanice Česká Lípa, JSDHO Česká Lípa, Česká Lípa-Dobranov, Nový Bor, Stružnice, HZSP Škoda auto a.s., JSDHP Bombardier

Autor: por. Bc. Jakub Sucharda

Foto: HZS LKPožár Č. L.Požár Č. L.Požár Č. L.Požár Č. L.Požár Č. L.Požár Č. L.

vytisknout  e-mailem