HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v podkroví výškové budovy se obešel bez zranění.

(14. 3. 2023) V 18:51 hodin přijalo krajské operační středisko hasičů informaci o požáru výškové budovy v Rožnově pod Radhoštěm, na ulici Radhošťská. Na místo okamžitě vyrazili profesionální hasiči ze stanice Valašské Meziříčí, hasiči města Rožnov pod Radhoštěm a jednotky dobrovolných hasičů obcí Zašová, Hutisko-Solanec a Valašská Bystřice. 

Průzkumem na místě byl potvrzen požár v podkrovní části budovy, který hasiči v dýchací technice během několika minut lokalizovali. Všechny osoby byly evakuovány ještě před příjezdem jednotek a nedošlo tak k žádnému zranění. Po nasazení přetlakové ventilace byly na pokyn velitele zásahu prostory postupně zkontrolovány termokamerami, aby byla vyloučena další ohniska. K události se dostavil také územní řídící důstojník HZS kraje.

Krátce před osmou hodinou večerní byla ohlášena celková likvidace požáru a místo bylo následně předáno jednateli. Na místo se dostavil také vyšetřovatel hasičů, který nyní pracuje na zjištění přesné příčiny vzniku události i stanovení výše způsobených škod.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem