HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v objektu firmy způsobil škodu za více než 20 miliónů korun. Aktualizace 19.6.2018

(15.6. 2018) Dnes o půl osmé ráno přijal operační důstojník oznámení o požáru uvnitř objektu firmy v Zubří na Vsetínsku. 

Proto ihned na místo hlášeného požáru vyslal místní podnikové hasiče. Dále vyhlásil poplach profesionálním hasičům ze stanice Valašské Meziříčí a dobrovolným hasičům z Rožnova pod Radhoštěm, Zubří, Hutiska – Solanec, Poličné a ze Zašové, kteří na místo vyjeli s deseti zásahovými vozy.

V době příjezdu  na místo události podnikoví hasiči zjistili, že hoří v objektu válcovny, kde je požárem zasažený stroj pro přípravu gumy. Zaměstnanci firmy byli již mimo budovu. Hasiči ihned začali s lokalizací požáru, a to za pomocí hasicích přístrojů a jednoho proudu s využitím pěny. Zásah jim velmi komplikoval hustý dým. Hasiči proto zasahovali v dýchací technice a odvětrávali objekt. Další jednotky, které byly na místo požáru vyslány, postupně odvětrávaly rozsáhlou patrovou budovu a prováděly průzkum místa události.

Po samotné likvidaci požáru a odvětrání zasažené budovy vedení společnosti předběžně vyčíslilo způsobenou škodu požárem na více než 20 miliónů korun.

Po odvětrání budovy hasiči opět zpřístupnili zaměstnancům prostory zasažené budovy. Na dohled místa požáru na místě zůstali dobrovolní hasiči ze Zubří. Ostatní se vrátili zpět na své stanice.

Na místo požáru se dostavil vyšetřovatel hasičů z Územního odboru Vsetín i krajský vyšetřovatel ze Zlína, kteří šetří příčinu vzniku požáru.

Díky včasnému zásahu podnikových hasičů se požár nerozšířil na okolní stroje. Uchráněné hodnyty byly odhadnuty na 100 miliónů korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem