HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v kuchyni restaurace ve Špindlerově Mlýně

Požár v kuchyni restaurace ve Špindlerově Mlýně. Evakuovalo se 20 lidí, nikdo z nich nebyl zraněn. Provozovatel zareagoval na hořící olej ukázkově. 

Špindlerův Mlýn – požár – 4. 3. 21:40

Před sobotní 22. hodinou byl vyhlášen poplach jednotkám hasičů kvůli ohlášenému požáru v kuchyni jedné restaurace ve Špindlerově Mlýně. Vznítil se olej ve fritéze, naštěstí ho dostal rychle pod kontrolu přímo provozovatelem restaurace zakrytím olejové nádoby a použil také práškový hasicí přístroj. Ještě před příjezdem jednotek požární ochrany se z objektu samovolně evakuovalo asi 20 lidí. Hasiči se pak postarali o odvětrání objektu. Protože docházelo po odkrytí nádoby k opakovanému vznícení oleje nahřátého nad teplotu vznícení, odpojili hasiči také elektřinu a spotřebič vynesli ven k dochlazení. Fritéza bude zaslána na expertízu, která určí, zda byla na vině technická závada.

Provozovatel se zachoval nejlépe, jak mohl. Při vznícení oleje při vaření je důležité pokusit se zamezit dalšímu přívodu kyslíku, který hoření podporuje. Nádobu se tak snažíme vždy zakrýt (např. pokličkou, mokrým ručníkem nebo utěrkou). Může dojít k samouhašení, případně získáme čas do příjezdu hasičů. Škoda je díky okamžitému zásahu předběžně „jen“ 10 tisíc korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči Vrchlabí a JSDH Špindlerův Mlýn.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS KHK

Odkazy do noveho okna

P Špindlerův Mlýn (1)

P Špindlerův Mlýn (1) 

Detailní náhled

P Špindlerův Mlýn (2)

P Špindlerův Mlýn (2) 

Detailní náhled

P Špindlerův Mlýn (3)

P Špindlerův Mlýn (3) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem