HZS Jihočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v Jetěticích - den třetí

V noci na pondělí zůstaly na požářišti v Jetěticích všechny profesionální jednotky. Všechny dobrovolné, kromě těch, které obsluhují už jediné čerpací stanoviště, se včera v podvečer vrátily zpět na své základny. 

Hasiči po celou noc dohašovali. Pomalu postupovali po požářišti a pečlivě vyhledávali termokamerami ohniska, která prolévali vodou. Opět byl velkou pomocí déšť jak v nočních tak ranních hodinách.
Dopoledne pak svůj zásah ukončily odřady Středočeského a Plzeňského kraje. Velitel zásahu odeslal na základnu techniku Záchranného útvaru HZS ČR. Na místo si však povolal dokumentační skupinu HZS Jihočeského kraje, která dronem s termokamerou monitorovala ještě některé oblasti a vyhledávala možná skrytá ohniska. Jihočeské profesionální jednotky budou v dohašování pokračovat ještě v průběhu dne. Jejich počet bude také ale postupně redukován. Plánujeme snížení jejich počtu na druhý stupeň požárního poplachu, a to ještě teď v dopoledních hodinách. Na večer a noc pak plánujeme monitoring celého požáriště.
Vzniklá škoda byla předběžně vyčíslena na 10 miliónů korun, stejnou hodnotu mají i uchráněné hodnoty. Vyšetřování požáru je ale zatím na začátku, je možné, že se částky budou měnit. Přična vzniku požáru je stále v šetření.

(autor foto: hasiči Jílové u Prahy)

Odkazy do noveho okna

Jetětice - 16. 7. 2023 (3)

Jetětice - 16. 7. 2023 (3) 

Detailní náhled

Jetětice - 16. 7. 2023 (2)

Jetětice - 16. 7. 2023 (2) 

Detailní náhled

Jetětice - 16. 7. 2023 (1)

Jetětice - 16. 7. 2023 (1) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem