HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár v centru Jihlavy

Dvě jednotky hasičů dnes bojovaly s požárem v centru Jihlavy. Na prostranství za kinem Dukla zachvátil v pravé poledne požár dva stany, maringotku a nákladní automobil. Podle dostupných informací se jednalo o součást zázemí právě probíhajícího filmového festivalu. Škoda byla předběžně vyčíslena na 500.000 Kč.  

Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina ve 12:00 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Jihlava společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z Jihlavy – Bedřichova.
 
Požár vznikl v párty stanu a stihl se ještě rozšířit na vedle stojící vojenský stan, část dřevěné maringotky a nákladní automobil Praga V3S. Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Z hořícího stanu evakuovali několik propan butanových lahví, které postupně ochlazovali. Ve 12:30 hod se jednotkám podařilo dostat požár pod kontrolu. Při požáru došlo také k poškození lampy veřejného osvětlení. Ve 13:10 hod byla provedena úplná likvidace požáru a jednotky se vrátily zpět na základny. Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.
 
Plameny za sebou zanechaly škodu v předběžné výši 500.000 Kč. Nejpravděpodobněji požár vznikl od halogenové lampy, která trvale osvětlovala vnitřní prostory stanu.

Resize of PA265973.JPG

Resize of PA265977.JPG

Resize of PA265981.JPG

Resize of PA265984.JPG

Resize of PA265994.JPG

Resize of PA265996.JPG

Resize of PA265998.JPG


-pm-

vytisknout  e-mailem