HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár uskladněné štěpky zaměstnal hasiče na Jilemnicku na celou noc

V sobotu večer byl ve 22:25 hodin na tísňovou linku hasičů oznámen požár přístřešku s uskladněnou štěpkou v areálu pily v katastrálním území obce Horní Branná na Jilemnicku. Krajské operační a informační středisko na místo události vyslalo jednotky z druhého stupně požárního poplachu. 

Po příjezdu jednotek na místo události bylo průzkumem zjištěno, že se požár rozšířil i na přilehlou budovu s dílnou. Zásah byl veden šesti vodními C proudy a speciálním zařízením CCS Cobra, které bylo použito k hašení střešní sendvičové konstrukce objektu. Poté, co dostali hasiči požár pod kontrolu, byla štěpka prolévána vodou a vyvážena pomocí nakladače. Následně zasahující jednotky provedly rozebrání nestabilní část střešní konstrukce. Pro doplňování hasební látky byla zřízena dvě čerpací stanoviště, jedno v místě zásahu, další u nedalekého rybníka Zákřežník. Po nahlášení lokalizace krátce před půl druhou hodinou ranní v místě dál pokračovaly dohašovací práce. Likvidace požáru byla velitelem zásahu nahlášena v 5:22 minut. Místo bylo předáno místní jednotce k dohlídce na požářišti.

Událost se obešla bez zranění. Škoda způsobená požárem byla majitelem objektu stanovena na 2 mil. Kč. Příčina a uchráněné hodnoty zůstávají v šetření.

Na místě zasahovali profesionální hasiči ze st. Jilemnice, Semily a Vrchlabí (KHK) a dobrovolné jednotky Horní Branná, Jilemnice, Studenec, Vrchlabí 3 – Podhůří (KHK) a Dolní Branná (KHK).

Autor: por. Mgr. Radka Kostelňáková - zástup tiskové mluvčí

Foto: HZS LK

Požár Horní BrannáPožár Horní Branná

Požár Horní BrannáPožár Horní Branná

Požár Horní BrannáPožár Horní Branná

vytisknout  e-mailem