HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár ubytovny v Mělníku

V pátek 10. prosince několik minut před půl desátou dopoledne přijalo Krajské operační a informační středisko informaci o požáru ubytovny v Cukrovarské ulici v Mělníku. 

Jelikož už první oznamovatel uvedl, že požár zasáhl jeden z pokojů ubytovny a uvnitř celého objektu jsou lidé, vyslal operační důstojník na místo profesionální hasiče z Mělníka spolu s dobrovolnými hasiči obcí Mělník-Blata, Mělník-Mlazice a Mělník Vehlovice-Chloumek.

Po příjezdu k hořící ubytovně museli hasiči několik osob evakuovat z oken, ostatní obyvatelé se už nacházeli mimo budovu. Velitel zásahu zvedl poplachový stupeň na druhý a na místo povolal další jednotky – profesionální hasiče z Neratovic a dobrovolné hasiče obcí Cítov, Dolní Beřkovice, Kly a Liběchov. Pro zajištění tepelného komfortu obyvatel ubytovny byl povolán evakuační autobus z Mladé Boleslavi. Pět osob si převzala do péče zdravotnická záchranná služba.

K likvidaci požáru nasadili hasiči v dýchací technice tři vodní proudy. Jelikož bylo místo značně zakouřené, byla pro efektivnější odvětrávání nasazena přetlaková ventilace. Pár minut před desátou hodinou se podařilo požár dostat pod kontrolu a byla nahlášena lokalizace.

Jednotky se následně zaměřily na vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek. Zhruba v půl jedné odpoledne byl požár zcela zlikvidován, místo zásahu bylo předáno zástupci firmy a všechny jednotky se vrátily na své základny. Náhradní ubytování pro obyvatele zasažené ubytovny bude řešeno prostřednictvím zástupce města.

Příčinou požáru se zabývá hasičský vyšetřovatel spolu s Policií ČR. Škoda byla předběžně vyčíslena na dva miliony korun. Další dva miliony uchránili hasiči svým včasným zásahem.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - požár ubytovny Mělník

001 - požár ubytovny Mělník 

Detailní náhled

002 - požár ubytovny Mělník

002 - požár ubytovny Mělník 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem