HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár traktoru způsobil značné škody

(16.7.2015) Celkem 4 jednotky hasičů vyjely dnes odpoledne k likvidaci požáru traktoru s balíkovačem slámy na poli nedaleko obce Jalubí na Uherskohradišťsku.  

Velmi rychle, přibližně do čtvrt hodiny od vyhlášení poplachu, na místo dorazilo celkem pět cisteren profesionálních hasičů ze stanice Uherské Hradiště a dobrovolných hasičů z Jalubí, Babic a Traplic. Po provedení průzkumu bylo zjištěno, že při zpracování lánu došlo k požáru traktoru i s lisem na balíkování slámy. Už v době příjezdu jednotek byl stroj i s příslušenstvím celý v plamenech a požár se rozšířil také na pole a zpracovanou slámu.
 
Hasiči bleskově natáhli útočné proudy a požár dostali během několika minut pod kontrolu. Zasažená plocha pole byla asi 230x70 metrů. Po uhašení slámy nechal velitel zasažené pole „podiskovat“, aby se předešlo dalšímu možnému nebezpečí vzniku požáru. Celková likvidace byla velitelem zásahu oznámena ve 14:43 hodin. Místo bylo následně předáno majiteli a byla zde ponechána dobrovolná jednotka na dohlídku.
 
Po příjezdu vyšetřovatele hasičů bylo místo ohledáno. Jak bylo zjištěno, pracovníci se snažili oheň zlikvidovat pomocí ručních hasicích přístrojů a pokoušeli se odpojit stroj od přívěsného lisu na slámu. Obojí bohužel neúspěšně. Příčinou vzniku požáru byla technická závada. Škody, které oheň především na stroji a příslušenství způsobil, se vyšplhaly na 7 milionů korun. Uchráněné hodnoty na obilí a slámě jsou 170 000 korun.
 
 
Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje
 

vytisknout  e-mailem