HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár TESKO objektu v Praze 8 likvidovaly profesionální a dobrovolné jednotky

V pátek 10. ledna 2020 v 19:19 hod přijalo operační středisko pražských hasičů hlášení o požáru neobydlené budovy v ulici Voctářova v Praze 8. Na místo postupně vyjely 4 jednotky profesionálních hasičů (centrála, 
Holešovice, Strašnice, Satalice), chemická služba z Petřin a 6 jednotek dobrovolných hasičů (Březiněves, Letňany, Ďáblice, Dolní Měcholupy, Satalice a Čakovice).

Požárem byl zasažen objekt o rozměrech 20 x 15 metrů. Na likvidaci plamenů bylo nasazeno celkem 9 vodních proudů, hasební zásah probíhal i pomocí výškové techniky a v dýchací technice. V místě zásahu byla Policií ČR regulována doprava, chemická služba 
prováděla kontrolní měření koncentrací zplodin hoření. Ty však nepřekročily hygienické limity.

Ve 20:24 hodin byl z důvodu početního stavu zasahujících jednotek vyhlášen II. stupeň požárního poplachu, plameny se dále nešířily. Ve 21:05 hodin byla ohlášena lokalizace. Celá polovina objektu byla díky zásahu hasičů uchráněna a nebyla zasažena požárem. V nezasažené nebyla průzkumem nalezena žádná osoba. 

Ve 21:51 hodin probíhalo dohašování objektu a rozebírání konstrukcí. Vzhledem ke stavu objektu byla událost beze škody a není evidováno žádné zranění. Hasičští a policejní vyšetřovatelé prověřují, zda došlo k požáru nedbalostí nebo úmyslným zapálením. 

Po 22. hodině došlo k další redukci jednotek, velitel zásahu si na místo povolal těžkou techniku na rozhrabávání a demolici ohořelých částí TESKO objektu.

20200110A_Voctářova_Kostík014.JPG

FOTOGALERIE

vytisknout  e-mailem