HZS Královéhradeckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár střechy po úderu blesku

K požáru v podbití střešní konstrukce rodinného domu došlo v obci Židovice na Jičínsku. Byl následkem bouřky, která působila lokálně problémy nejen na Jičínsku, ale také na Trutnovsku a Náchodsku. 

Územní odbor Jičín
Židovice – požár – 29. 7. 18:19

Pět jednotek hasičů zasahovalo u nahlášeného požáru rodinného domu v obci Židovice. Došlo zde k zahoření střechy mezi obložením a střešní krytinou, zřejmě po úderu blesku. Hasiči museli část střechy rozebrat, aby se dostali k ohnisku. Po likvidaci požáru pomohli hasiči rozebranou část konstrukce nouzově zakrýt plachtami, aby dovnitř domu nenapršelo. Před 22. hodinou se jednotky vracely zpět na základny, na místě zůstala na dohlídku dobrovolná jednotka z Kopidlna. Škoda, kterou požár způsobil, byla vyčíslena na 200 tisíc korun, uchráněné hodnoty představují asi 3 miliony korun.

Na místě zasahovali profesionální hasiči z Jičína a Nového Bydžova, JSDH Kopidlno, Hlušice a JSDH Chroustov ze Středočeského kraje.

P Židovice (1).JPG

Další události, které řešili hasiči v souvislosti s bouřkou: 

Spadané stromy odstraňovali hasiči v okolí Sběře na Jičínsku, Heřmánkovic na Broumovsku, Dvora Králové nad Labem a Jívky na Trutnovsku. V Kopidlně pomohla místní dobrovolná jednotka s odčerpáním vody, která natekla do domu v Jičínské ulici a v Adršpachu se profesionální hasiči  z Broumova a místní dobrovolná jednotka postarali o úklid vozovky od naplavenin.

Martina Götzová, tisková mluvčí
FOTO: HZS Královéhradeckého kraje

Odkazy do noveho okna

P Židovice (1)

P Židovice (1) 

Detailní náhled

P Židovice (2)

P Židovice (2) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem