HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár starého statku v Hřebči likvidován ve druhém poplachovém stupni

V neděli 21. ledna šestnáct minut po šestnácté hodině byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár rodinného domu v obci Hřebeč na Kladensku. 

Podle poplachového plánu operační důstojník vyslal k události profesionální hasiče ze stanice Kladno a jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí Hřebeč a Unhošť.

V průběhu jízdy k zásahu přijalo operační středisko další telefonní hovory, podle kterých požár nabíral na intenzitě. Po příjezdu první jednotky na místo bylo zjištěno, že nejde o požár rodinného domu, ale hoří bývalé hospodářské stavení, které bylo součástí někdejšího panského dvora, a požár už zasáhl střechu a dále se rozšiřuje.

Velitel zásahu si proto vyžádal vyslání dalších jednotek a současně nechal vyhlásit druhý stupeň požárního poplachu. Do Hřebče tak zamířili hasiči ze stanice Slaný a dobrovolné sbory obcí Braškov, Hostouň, Pchery, Stehelčeves a Středokluky. Na zálohu centrální stanice Kladno byla vyslána jednotka SDH Žilina.

Hasičům se podařilo pomocí dopravních a útočných proudů požár lokalizovat a zabránit jeho rozšíření na přilehlé budovy. Krátce po půl šesté oznámil velitel zásahu lokalizaci požáru a posléze začal i s redukcí zasahujících jednotek. Po další hodině byl požár zlikvidován a na místě zůstali na dohlídku místní dobrovolní hasiči.

Vzhledem k tomu, že šlo o opuštěnou chátrající budovu, tak požárem žádná škoda nevnikla. Co bylo příčinou vzniku požáru, je předmětem dalšího vyšetřování.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem