HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár sklepních prostor v rodinném domě v Libušíně

V pátek 31. srpna 2012 v 9:38 hodin byl na tísňovou linku HZS Středočeského kraje ohlášen požár sklepních prostor v jednom z rodinných domů v obci Libušín na Kladensku. 

Krajské operační a informační středisko HZS Středočeského kraje vyslalo na místo události jednotku profesionálních hasičů ze stanice Kladno se dvěma cisternami, protiplynovým automobilem, vyšetřovatelem požárů a současně posilovou jednotku dobrovolných hasičů ze Smečna s jednou cisternou.

Po příjezdu kladenských hasičů na místo události v 9:47 hodin byl zjištěn vycházející černý kouř ze sklepních prostor. Zásahová jednotka hasičů vybavena izolačními dýchacími přístroji zahájila okamžitě průzkum pomocí termokamery a jednoho vodního proudu. Po několika minutách bylo nalezeno ohnisko požáru kolem izolace u velkokapacitních nádrží na vodu.

Hasiči dostali požár pod kontrolu v 10:12 hodin, celková likvidace nastala v 10:44 hodin. Vzhledem k vysokému výskytu zplodin hoření byly sklepní prostory odvětrány přetlakovou ventilací.

Jako příčinu požáru stanovil vyšetřovatel nedodržení bezpečnostních předpisů při svařování. Škoda byla odhadnuta na 200 tisíc korun, včasným zásahem se podařilo uchránit hodnoty též za 200 tisíc korun.
 

FOTO: stanice Kladno

 nstržm. Lukáš Vejvar
stanice Kladno

vytisknout  e-mailem