HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár sklepa rodinného domu v Úhonicích

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun společně s jednotkou SDH města Rudná a jednotkou SDH obce Úhonice spolupracovaly 1. září 2012 v 16:41 hodin s Policií ČR při požáru rodinného domu v Úhonicích. 

Po příjezdu na místo zásahu bylo zjištěno, že za silného vývinu kouře hoří v členitém sklepním prostoru dvougeneračního rodinného domu. Evakuace osob z objektu proběhla samovolně před příjezdem jednotek.

Hasiči v dýchací technice a jištěni lanem provedli garážovými vraty bojové rozvinutí dvou proudů C52 dovnitř objektu a za využití termovizní kamery požár lokalizovali.

Další skupina hasičů v dýchací technice a s vysokotlakým proudem provedla průzkum v 1. nadzemním podlaží objektu spojený s evakuací elektroniky, která byla ohrožena zplodinami požáru. Při průzkumu ve 2. nadzemním podlaží byl zachráněn pes, který byl vynesen z objektu a nezraněn předán majiteli.

K odvětrání kouře ze sklepa byl použit elektrický odsavač kouře. Ke vstupu do prvního nadzemního podlaží byl nasazen přetlakový ventilátor, aby byl vytvořením přetlaku zamezen průnik kouře ze sklepních prostor do obytných částí rodinného domu.

V průběhu hasebního zásahu byly ze sklepa vyneseny kanystry s hořlavinami, jedna 2kg propan-butanová tlaková láhev a po prohlídce vyšetřovatelem příčin požáru i část vybavení sklepních prostor k dohašení mimo objekt.

Požár byl likvidován ve 22:36 hodin, po tříhodinové dohlídce jednotkami SDH města Rudná a obce Úhonice a závěrečné kontrole termovizní kamerou. Pravděpodobnou příčinou požáru byla závada na elektroinstalaci.

Zásahu účastnili také členové JSDHO Svatá, kteří vykonávali stáž na stanici HZS Beroun.

 

FOTO: nprap. Jakub Štross a mjr. Ing. Tomáš Hradil

mjr. Ing. Tomáš Hradil
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem