HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár seníku v Záhorovicích hasilo pět jednotek hasičů.

(01. 01. 2021) V ranních hodinách Nového roku hořel v obci Záhorovice v okresu Uherské Hradiště seník. 

Požár seníku v areálu zemědělského družstva v Záhorovicích byl hasičům ohlášen v 05:26 hodin. Požární poplach byl vyhlášen jednotkám profesionálních hasičů z požárních stanic Slavičín a Uherský Brod a dále jednotkám dobrovolných hasičů obcí Bánov, Záhorovice a Bojkovice. K hasebnímu zásahu vyjeli hasiči s šesti automobilovými cisternami a jedním velitelským automobilem.

Při příjezdu na místo požáru byl objekt celý v plamenech. Hasiči průzkumem zjistili, že v přízemním objektu je uskladněno seno, dřevo, zrní a zemědělské stroje. K ochlazování konstrukcí sousedního objektu a k hašení hasiči nasadili několik proudů vody. Voda k hašení se doplňovala z venkovního hydrantu v obci Záhorovice. Po domluvě s majitelem seníku byl uskladněný materiál vyvážen malým nakladačem mimo hořící objekt.

Na místo požáru se dostavila Policie České republiky a vyšetřovatel hasičů. Šetření požáru bude pokračovat se psem pro vyhledávání akcelerantů hoření v sobotu po vychladnutí požářiště. Na místě zůstává na dohlídku místní jednotka dobrovolných hasičů.

Škoda způsobená požárem byla vyčíslena v předběžné výši 600 000 korun. Byly uchráněny hodnoty v předběžné výši 300 000 korun.

K zranění osob nedošlo.

Autor:  nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem