HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár s milionovou škodou způsobila zábavná pyrotechnika

Požár kůlny v obci Kalivody na Rakovnicku likvidovali už čtyři hodiny po vstupu do roku 2014 profesionální i dobrovolní hasiči z Rakovnicka a Kladenska. V 03.55 hodin byl na Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár dvoupodlažní zděné kůlny v Kalivodech na Rakovnicku. Jednalo se o objekt v těsném sousedství dvou rodinných domků. 

Na místo jsme poslali jednotky hasičů ze stanice HZS Kladno, Stochov, Slaný a Rakovník, JSDH z Nového Strašecí, Řevničova, Plchova a Mšece. V plamenech už byla střecha objektu, hořel zastřešený vjezd i s osobním autem. Oheň ohrožoval také sousední rodinné domky. Vyhlášen byl proto 2. poplachový stupeň. Hasiči zasahovali v dýchací technice 4 x C proudy, z místní nádrže, kde si zřídili čerpací stanoviště, přiváželi vodu. Hasiči prostor osvětlovali osvětlovacím balonem, termokamerou prohlíželi objekty, před ohněm museli také uchránit sousední rodinné domy. Oheň se jim podařilo dostat pod kontrolu v 7.30 hodin. Na pomoc s dohašováním, vynášením uskladněného dřeva a s vyklízením půdních prostor přijely další jednotky dobrovolných hasičů z Lužné, Rynholce a Třtice. V 10.00 hodin byl ukončen 2. poplachový stupeň. Požár byl zlikvidován v 17.40 hodin. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Způsobená škoda je odhadnuta na 1 milion, uchránit se podařilo hodnoty za 2,5 milionu, příčinou vzniku ohně je zalétnutá zábavná pyrotechnika.

FOTO: ppor. Bc. Miroslav Český, velitel stanice HZS Jílové u Prahy

nprap. Lenka Kostková
tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem