HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár rodinného domu v Okříškách

Tři jednotky hasičů likvidovaly dnes časně ráno požár rodinného domu v Okříškách na Třebíčsku. Při požáru utrpěly zranění dvě osoby.  

Tři jednotky hasičů likvidovaly dnes časně ráno požár rodinného domu v Okříškách na Třebíčsku. Při požáru utrpěly zranění dvě osoby. Majetková škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na 200.000 Kč. Příčina požáru se nadále vyšetřuje.
 
Hlášení o požáru přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina v 04:03 hod. K požáru vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Třebíč společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Okříšek a Přibyslavic.
 
Požár vznikl v suterénu rodinného domu – konkrétně v technické místnosti o rozměrech přibližně 4x5 m. V době vzniku požáru spala ve vedlejší místnosti starší imobilní žena. V prvním patře domu spal muž. Na požár muže upozornil štěkáním jeho pes. Muž se snažil po schodišti dostat do suterénu. Tato cesta byla však díky silnému zakouření zcela nemožná. Vylezl proto oknem. Ihned také zalarmoval svého syna, který bydlí ve vedlejším rodinném domě. Společně z hořícího suterénu ženu vynesli oknem. Žena se při požáru nadýchala zplodin hoření a byla zdravotníky převezena k dalšímu ošetření do nemocnice. Starší muž si při záchraně pořezal nohu a i on skončil v péči zdravotníků.
 
Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. Pod kontrolu plameny dostali v 04:29 hod. Úplná likvidace požáru proběhla o hodinu později.
  
Hasiči svým zásahem uchránili hodnoty ve výši 3.000.000 Kč.
 

PA190015.JPG

PA190445.JPG

PA190448.JPG

 


-pm-

vytisknout  e-mailem