HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár rodinného domu se škodou dva a půl milionu korun

Informaci o požáru rodinného domu v části obce Kamenný Přívoz Kamenný Újezdec v okrese Praha-západ přijala tísňová linka středočeských hasičů poslední listopadový den ve čtvrt na šest ráno. 

Operační důstojník na místo vyslal profesionální hasiče z Benešova a Jílového spolu s jejich dobrovolnými kolegy z obcí Jílové u Prahy, Kamenný Újezdec a Krhanice. Po příjezdu na místo a provedeném průzkumu upřesnil velitel zásahu, že požár zasáhl téměř celý rodinný dům. Zároveň zvedl poplachový stupeň na druhý a povolal k události ještě dobrovolné jednotky obcí Lešany a Netvořice.

Požár se šířil především v podkroví a v sendvičovém zdivu. Hasiči v dýchací technice nasadili k jeho likvidaci tři vodní proudy a výškovou techniku. Za necelé dvě hodiny se jej podařilo dostat pod kontrolu, dále se nešířil a tak mohla být nahlášena lokalizace. K doplnění náhradních lahví do dýchacích přístrojů byl k události povolán také protiplynový automobil z benešovské stanice.

Jednotky se následně zaměřily na vyhledávání a dohašování skrytých ohnisek, k čemuž jim dopomohl také nasazený přetlakový ventilátor, kterým objekt odvětrávaly. Za další hodinu a půl byl požár zcela zlikvidován a zasahující hasiči se začali vracet na své základny.

Příčina vzniku požáru je předmětem dalšího vyšetřování, na kterém bude spolupracovat hasičský vyšetřovatel spolu s experty z Technického ústavu požární ochrany v Praze. Škoda byla předběžně vyčíslena na dva a půl milionu korun.

por. Ing. Tereza Fliegerová
tisková mluvčí
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - požár rodinného domu Kamenný Újezdec

001 - požár rodinného domu Kamenný Újezd... 

Detailní náhled

002 - požár rodinného domu Kamenný Újezdec

002 - požár rodinného domu Kamenný Újezd... 

Detailní náhled

003 - požár rodinného domu Kamenný Újezdec

003 - požár rodinného domu Kamenný Újezd... 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem