HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár rodinného domu pod Ještědem

Čtyři jednotky hasičů dnes v odpoledních hodinách bojovaly s požárem rodinného domu v Proseči pod Ještědem, v místní části Javorník. 

Z tísňového volání, které přijalo operační středisko HZS LK ve 12:39 hodin, bylo zjištěno, že rodinný dům je z větší části v plamenech a mohla by se v něm nacházet majitelka. Hasiči po svém příjezdu okamžitě rozvinuli hadice a na likvidaci požáru nasadili 3 vodní proudy. „Majitelka byla v době příjezdu jednotek již před domem a naštěstí v pořádku" uvedl velitel zásahu por. Bc. Radek Musil, DiS. Požár se z přistavěné stodoly rozšířil na podkroví a značnou část střechy rodinného domu. Hasičům se podařilo požár lokalizovat ve 13:21 hodin a zabránit jeho rozšíření na 1. podlaží domu a přistavěnou garáž. „Vzhledem k velkému rozsahu požáru jsme museli zřídit čerpací stanoviště od požární nádrže v obci" uvedl dále Radek Musil. K minimalizaci škod hasiči také vynášeli z hořícího objektu nábytek. Likvidace požáru byla na operační středisko nahlášena v 16:30 hodin.

      Na místě poté zůstali vyšetřovatelé příčin požáru HZS LK, kteří určili, že požár vznikl v přistavěné stodole a jeho příčinou byla technická závada na elektroinstalaci rozvodné skříně. Škoda způsobena požárem a uchráněné hodnoty jsou v současné době v šetření. Na místě zasahovaly jednotky HZS LK ze stanice Liberec, SDH obcí Proseč pod Ještědem, Český Dub a Rozstání (Světlá pod Ještědem).

foto1pozar1.jpg

foto2pozar2.jpg  foto3foto3

vytisknout  e-mailem