HZS Libereckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár průmyslové haly v Turnově

Včera, krátce před půl druhou odpoledne přijalo Krajské operační a informační středisko HZS Libereckého kraje informaci o požáru střechy výrobní haly v Turnově. Operační důstojník na místo události postupně povolal jednotky z druhého stupně požárního poplachu. 

Členitost střešní konstrukce a velikost haly si vyžádala použití výškové techniky a rozdělení místa zásahu na dva úseky – první úsek pro hašení střechy a druhý pro hašení technologie uvnitř haly. Celkově bylo nasazeno 5 útočných vodních proudů. V prostředí zakouřeném zplodinami hoření museli hasiči zasahovat v dýchací technice. Navíc při pohybu na požárem poškozené střeše hrozilo nebezpečí propadnutí, proto velitel zásahu povolal lezeckou skupinu ze stanice HZS Liberec. Po cca čtyřech hodinách náročného rozebírání střešních konstrukcí a hašení skrytých ohnisek byl požár zlikvidován.

Výši škody vyšetřovatel příčin požáru předběžně stanovil na 1.500.000 Kč a uchráněné hodnoty na 250.000.000 Kč. Příčinou vzniku požáru byla technologická závada.

Zasahující jednotky:

HZS LK Turnov, Semily, Liberec, HZS SČK Mnichovo Hradiště

JSDHO Turnov, Karlovice, Všeň, Hrubá Skála, Malá Skála, Příšovice

Autor: por. Bc. Jakub Sucharda

Foto: HZS LK

požár TurnovPožár Turnovpožár TurnovPožár Turnov


Požár TurnovPožár Turnov

vytisknout  e-mailem