HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár poškodil srubovou saunu v obci Bohuliby

K požáru srubu sloužícího jako sauna a wellness vyjížděli hasiči do obce Bohuliby, která patří pod Petrov na Jílovsku v okrese Praha-západ, v neděli 1. prosince po osmé hodině. 

Oznamovatelé uvedli, že jde o stavbu s půdorysnými rozměry 7x4 metry a že se uvnitř nikdo nenachází. Operační středisko na místo vyslalo profesionální hasiče ze stanic Jílové u Prahy a Říčany společně s dobrovolnými jednotkami obcí Jílové u Prahy a Davle.

Prvotní zásah byl veden pomocí jednoho standardního C proudu. Velitel zásahu následně rozhodl využít také efektivní formu hašení pomocí proudu D, kdy zásahová hadice o průměru 25 mm v kombinaci s kvalitní proudnicí umožňuje přesnou dodávku potřebného množství hasební vody. Po rychlém uhašení plamenného hoření hasiči v dýchací technice prováděli vyhledávání skrytých ohnisek pomocí termokamery a v nezbytně nutném rozsahu rozebírali konstrukci objektu. Za necelou hodinu byl požár lokalizován a za dalších půlhodinu definitivně uhašen.

Vyšetřovatel zjistil, že příčinou vzniku požáru byla netěsná spára pece sauny. Plameny způsobily škodu ve výši 450 tisíc korun, hasiči včasným zásahem uchránili hodnoty za 900 tisíc korun. Nikdo nebyl zraněn.

kpt. Ing. Jaroslav Gabriel
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem