HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár popelnice se rozšířil i na plynovou přípojku.

(28. 3. 2020) Včera asi hodinu před půlnocí vyjížděli profesionální i dobrovolní hasiči z Kroměříže k hlášenému požáru stromu v blízkosti rodinného domku v Kroměříži na ulici Braunerova. 

Na místo přijeli do pěti minut. Po provedení průzkumu bylo upřesněno, že se jedná o požár unikajícího plynu z plynové přípojky a hrozilo zde, že se plameny rozšíří i na domek v těsné blízkosti. Hasiči proto bleskově natáhli útočné proudy a pro ochranu rodinného domku nasadili deflektor, používaný k vytvoření vodní stěny. Obyvatelé byli z objektu okamžitě evakuováni.

Velitel zásahu na místo ihned povolal plynaře, energetiky a posilovou jednotku dobrovolných hasičů z Hulína s další cisternou. Po příjezdu pohotovostní služby a zhodnocení situace bylo provedeno odstavení větší části plynovodu. Jakmile byl zastaven únik plynu, provedly jednotky dohašení zasaženého okolí a kontrolu rodinného domu termokamerou, která naštěstí vyloučila rozšíření požáru na objekt. Po více než třech hodinách zásahu se jednotky vrátily zpět na své základny.

K události se dostavil také vyšetřovatel hasičů z Kroměříže, který potvrdil, že požár se na plynovou přípojku rozšířil od hořící popelnice. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Díky velmi rychlé reakci majitelů a hasičů nedošlo k rozšíření na rodinný domek a byly tak uchráněny hodnoty ve výši přibližně 5 milionů korun. Přesná příčina je předmětem dalšího šetření.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna

PO KM (1)

PO KM (1) 

Detailní náhled

PO KM (2)

PO KM (2) 

Detailní náhled

PO KM (3)

PO KM (3) 

Detailní náhled

PO KM (4)

PO KM (4) 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem