HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár osobního vozidla a dílny v Bukovicích (Písařov) na Šumpersku.

Pomoc čtyř jednotek ze dvou krajů si vyžádal odpolední požár osobního vozidla a dílny v Bukovicích místní části Písařova na Šumpersku. Oznámení o požáru převzala tísňová linka HZS Olomouckého kraje krátce po půl páté odpoledne s popisem zahoření v dílně ve kterém je rovněž i automobil. 

Společně s profesionální jednotkou požární stanice Šumperk a to posádek dvou cisternových vozidel na místo vyjely z mezikrajské výpomoci hasiči profesionální jednotky Králíky a dobrovolní z Červené Vody, k pomoci se také připojila místní jednotka Písařov.

Jednalo se velmi náročný a složitý zásah, plameny prostoupily po chvíli do střešní části rozsáhlé budovy na délce přes dvacet metrů, komplikace nastala zdvojených stropem a nepřístupnosti pro běžný zásah vyžadující nasazení také speciálního hasícího zařízení COBRA. Bohužel i s využitím této technologie bylo následně nutné odkrýt krytiny a provést vyklízení požárem zasaženého skladovaného materiálů.

Celkově se hasičům podařilo požár likvidovat chvíli před osmou hodinou večerní. Co stojí za příčinou vzniku je aktuálně v šetření, odhadovaná výše škody je v částce 200tis korun. Při požáru naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Zdeněk Hošák | tiskový mluvčí | HZS Olomouckého kraje

vytisknout  e-mailem