HZS Olomouckého kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár odsávání na pile v Ptení, Prostějovsko a další dva požáry v Ol. Kraji.

Postupnou pomoc šesti jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů si vyžádal požár v objektu pily v Ptení na Prostějovsku. Informaci o zahoření odsávání a následném větším plamenném hoření celé technologie převzalo operační středisko hasičů krátce před devatenáctou hodinou v neděli 4.9.2016. 

Na místo vyrazily profesionální jednotky požárních stanic Konice a Prostějov za následného posílení dobrovolnými hasiči Kostelec na Hané, Ptení, Přemyslovice a Suchdol. Během půlhodiny se jednotkám podařilo pomocí několika hasebních proudů požár lokalizovat. V následujícím čase bylo nutné provést rozebrání technologie a důkladně provést kontrolu možného skrytého nebezpečí. Krátce po deváté hodině večerní se požár podařilo celkově likvidovat, vše se obešlo bez zranění osob. Na místě aktuálně pracuje hasičský vyšetřovatel zjišťování příčin vzniku požáru. Prozatím není určena přesná příčina vzniku požáru, škody po požáru předběžně přesáhly výši 1,5 mil. korun.  

Pro dnešní podvečer se nejedná o jediný požár. Jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů na Přerovsku vyrazily také k likvidaci požáru, v tomto případě došlo k zahoření tlakové láhve na propan butan v rodinném domku v Přerově místní části Újezdec. Naštěstí se majitelům požár před příjezdem hasičů podařilo likvidovat. Další událost spojená s požárem se odehrála na Jesenicku. Ve zlatých Horách došlo k zahoření staršího uskladněného sena na ploše zhruba 15x2 metrů. Po dohodě s majitel nedošlo k žádné škodě, hasičům se po chvíli podařilo požár lokalizovat i likvidovat.

Zdeněk Hošák - HZS Olomouckého kraje

 

 

 

 

 

 

Odkazy do noveho okna

pozar odsavani pila

pozar odsavani pila  

Detailní náhled

pozar odsavani pila

pozar odsavani pila  

Detailní náhled

pozar odsavani pila

pozar odsavani pila  

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem