HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár nad ránem zaměstnal deset jednotek hasičů

(23.8. 2018) Dnes ve čtyři hodiny ráno byli vysláni hasiči k hlášenému požáru v objektu dřevovýroby v Koryčanech v místní části Lískovec. 

Na místo přijely jednotky profesionálních hasičů ze stanice  Morkovice – Slížany, Kroměříže a Uherského Hradiště a dále dobrovolní hasiči z Koryčan, Lískovce, Střílek, Osvětiman a Roštína. Po příjezdu ihned provedli průzkum místa požáru, přičemž zjistili, že zde došlo k zahoření čerpadla na čištění vody a od toho hoří část pláště dřevěné budovy a oheň se šíří do prostor mezi střechou a jejím podbitím. Proto ihned odpojili elektrický proud v celém objektu a použili tři proudy vody k uhašení požáru, který hasili v dýchací technice ze střechy i z vnitřní části zasažené budovy.

Zásah komplikovalo hned několik faktorů. Jedním z nich byl velmi hustý dým, který se v prostoru haly tvořil a dále velké množství dřevního prachu, který se v hale nacházel a díky kterému se požár neustále rozšiřoval na další místa. Po vyhlášení lokalizace požáru velitelem zásahu, hasiči zajistili samovolné odvětrávání zasažené budovy. Poté provedli opětovný průzkum místa zásahu, přičemž kontrolovali objekt termokamerou a pod střechou dohašovali skrytá ohniska.

V době požáru se na místě nacházel majitel firmy, kterého na požár objektu upozornila elektronická zabezpečovací signalizace pomocí SMS zprávy. Ihned tedy jel k objektu dřevovýroby a před příjezdem hasičů se pokoušel požár uhasit, přičemž použil celkem jedenáct hasících práškových přístrojů. Avšak marně. Díky upozornění na požár a včasnému zásahu hasičů byly uchráněné hodnoty vyčísleny na částku tří miliónů korun.

Celá událost se obešla bez zranění.

Na místo se dostavil vyšetřovatel příčin požárů. Ten vyloučil cizí zavinění a jako příčinu vzniku požáru stanovil technickou závadu. Odhadnutá škoda na majetku se pohybuje okolo jednoho miliónu korun.

Autor: por. Mgr. Lucie Javoříková, tisková mluvčí HZS Zlínského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem