HZS Pardubického kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár lesa v Litošicích

HZS Pardubického kraje, územní odbor Pardubice

K požáru lesa do Litošic na Přeloučsku mířily v pondělí 7. května v 16.11 hodin jednotky hasičů (profesionální z Přelouče a dobrovolné z Lipoltic, Zdechovic a Řečan nad Labem). Hasiči po provedeném průzkumu zjistili, že se jedná o zasaženou rozlohu lesa 20 x20 m. Hasiči požár dostali pod kontrolu v 16.38 hodin a zcela zlikvidován byl v 17 hodin. Škoda byla předběžně vyčíslena na 20 tisíc korun, uchránit se podařilo majetek ve výši 500 tisíc korun. Příčina vzniku požáru je nyní vyšetřována, stanoveny jsou dvě verze – nedbalost nebo úmysl. Událost ze strany hasičů byla ukončena v 18.51 hodin.

Požár lesa s rozlohou téměř dva hektary likvidovali hasiči již v neděli 6. května od samého rána v Semíně na Přeloučcku (viz zpráva - http://www.hzscr.cz/clanek/pozar-lesa-v-semine-likvidovalo-14-jednotek-hasicu.aspx). Tady se hasiči střídali na dohlídce až do pondělí 7. května 19 hodin. Poté bylo místo předáno správci lesa a jednotky se vrátily zpět na své základny.

Během posledních čtyř dnů je to již třetí požár lesa ve stejné lokalitě. Příčiny a možné souvislosti prověřují a zjišťují vyšetřovatelé.

Vendula Horáková, tisková mluvčí

Odkazy do noveho okna

Litošice

Litošice 

Detailní náhled

Litošice1

Litošice1 

Detailní náhled

Litošice2

Litošice2 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem