HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár lesa likvidovalo šest jednotek hasičů

(12.7.2015) Dnes odpoledne zasahovali hasiči u požáru lesního porostu v západní části města Vsetín. 

Požár lesa ve Vsetíně, v místní části Luh západ, oznámil na operační středisko hasičů ve Zlíně dne 12. 7. 2015 ve 13:44 hodin vyšetřovatel hasičů, který v té době uzavíral šetření požáru při pálení travního porostu ve vzdálenosti asi jeden kilometr od lesního požáru. Bojovat s plameny vyslal operační důstojník profesionální hasiče ze Vsetína a Valašského Meziříčí a dobrovolné hasiče obcí Vsetín, Jablůnka, Valašská Polanka a Jasenka. Na místo požáru vyjelo celkem sedm automobilových stříkaček a jeden dopravní automobil.
 
V době příjezdu hasičů byl požár na ploše o velikosti asi 100 krát 300 metrů. Na místo se dostavila obecní policie a pracovník vodárenské pohotovostní služby, protože bylo potřeba zajistit co největší množství vody. Zvýšený odběr vody navíc ovlivní na určitou dobu kvalitu vody, protože požární hydranty jsou budovány na vodovodních řadech pitné vody.
 
Hasičům se podařilo ovládnout plameny v 15:39 hodin. Plocha požářiště se během hašení zvýšila asi na jeden hektar. Uhasit poslední ohniska požáru se podařilo kolem 18:30 hodin. Na místě zůstali dobrovolní hasiči obcí Vsetín, Jablůnka a Jasenka.
 
Proč začalo hořet zůstává v šetření hasičů. Správce lesa pouze potvrdil, že v lese nebyly prováděny žádné práce. Vyšetřovateli sdělil, že les zasažený požárem je ve stáří 5 až 15 let.
 
Škoda způsobená požárem byla určena v předběžné výši 100 000 korun. Uchráněno bylo asi 5 hektarů lesa v předběžné výši 500 000 korun.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 
Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem