HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kuchyně na Jižních Svazích ve Zlíně zaměstnal dvě jednotky hasičů.

(14. 5. 2019) V 19:18 hodin přijali hasiči informaci o požáru v jednom z bytů prvního segmentu na Jižních Svazích ve Zlíně. Operační důstojník na místo okamžitě vyslal jednotku profesionálních hasičů se dvěma cisternami a automobilovým žebříkem, a také posilovou jednotku hasičů města Zlína. 

Jak bylo na místě zjištěno, v jedenáctém patře došlo v jednom z bytů k požáru digestoře a části kuchyňské linky. Před příjezdem jednotek se požár pokusili hasit majitelé a také hlídka policie, která použila práškové hasicí přístroje. Díky rychlému zásahu nedošlo k rozšíření požáru mimo prostor kuchyně a bylo tak zabráněno dalším nemalým škodám.

Hasiči provedli likvidaci požáru a poskytli majitelům předlékařskou pomoc. Velitel zásahu si na místo okamžitě povolal také posádku zdravotnické záchranné služby, která si následně jednu osobu odvezla k dalšímu ošetření do nemocnice.

Po kontrole prostor termokamerou a jejich odvětrání byl zásah na místě ukončen a jednotky se postupně vrátily zpět na své základny. Podle informací vyšetřovatele hasičů je přesná příčina vzniku události i výše způsobených škod prozatím předmětem dalšího šetření.

Autor: kpt. Ing. Pavel Řezníček – HZS Zlínského kraje

Odkazy do noveho okna
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem