HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kravína v Chotěšově

foto bude doplněno 

V pátek 8. září 2017 tři minuty po třetí hodině odpoledne vyslalo operační středisko do Chotěšova k požáru v areálu zemědělského družstva postupně 3 jednotky profesionálních hasičů ze stanic Plzeň-Střed, Přeštice a Nýřany a jednotky SDH obcí Dnešice, Dobřany, Heřmanova Huť, Holýšov, Chotěšov, Líně, Nýřany, Stod a Zbůch.

Požár vznikl v prostoru přípravny u stájí, kde bylo uskladněno seno se slámou, při vyskladňování pravděpodobně v důsledku technické závady na sběracím stroji a během chvíle se rozšířil na střechu budovy.

Hasičům se rychle podařilo šíření požáru zastavit, do stájí s dobytkem se oheň nedostal. Veškerý dobytek (asi 100 kusů) hasiči společně se zemědělci odehnali do vzdálené části budovy a venkovního výběhu.

Čerpací stanoviště hasiči zřídili na dvou místech - v Chotěšově a na návsi v Kotovicích. Doprava vody přímo z obce bylo značně komplikované kvůli probíhajícím stavebním pracím na hlavním tahu. Na regulaci dopravy v ulicích Plzeňská, Sklepní a Klášterní si vyžádal velitel zásahu Policii ČR.

Krátce po půl páté odpoledne hasiči ohlásili na operační středisko, že mají požár pod kontrolou. Od zhruba půl sedmé se jednotky začaly vracet na své základny a od sedmi hodin na místě zůstali jen místní dobrovolní hasiči společně s jednotkou SDH Stod na dohlídku.

Škody doposud nebyly vyčísleny.

vytisknout  e-mailem