HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kombajnu způsobil škodu za šest milionů korun

Ve středu 10. srpna krátce po deváté hodině večer přijali středočeští hasiči oznámení o požáru kombajnu na poli poblíž obce Drahouš na Rakovnicku. 

K požáru okamžitě vyjeli profesionální hasiči z Rakovníka společně s dobrovolnými hasiči obce Jesenice.

Ačkoli první jednotka dorazila na místo za deset minut od ohlášení, byl kombajn požárem zcela zasažen a začínalo kolem něj hořet strniště. To se podařilo hasičům velmi rychle zahasit pomocí lafety a mohli se tak plně soustředit na uhašení kombajnu. K tomu použili dva vodní proudy.

Po necelých dvaceti minutách tak mohl velitel zásahu oznámit lokalizaci. Poté se hasiči soustředili na vyhledávání skrytých ohnisek požáru. Zemědělci pomohli hasičům zajistit strniště tím, že na místo přijel traktor s diskovým podmítačem a celé okolí požáru a strniště kolem narušil, čímž se zabránilo případnému rozhoření a šíření požáru ze skrytého ohniska.

O další hodinu později byla nahlášena likvidace a místo události se zbytky ohořelého kombajnu bylo předáno majiteli. Jednotky se postupně vracely na své základny. Po celou dobu události byla stanice Rakovník zálohována jednotkou dobrovolných hasičů Kněževes, která držela pohotovost na své zbrojnici.

Celý zásah se obešel bez zranění. Škoda, kterou požár způsobil, se však vyšplhala na šest milionů korun. Příčinou požáru byla technická závada.

ppor. Ing. Jan Sýkora, Dis.
HZS Středočeského kraje

Odkazy do noveho okna

001 - Požár kombajnu

001 - Požár kombajnu 

Detailní náhled

002 - Požár kombajnu

002 - Požár kombajnu 

Detailní náhled

003 - Požár kombajnu

003 - Požár kombajnu 

Detailní náhled
Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem