HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kamionu přepravujícího osobní vozidla zablokoval dálnici D10

V noci na úterý 23. října dvě minuty po třetí hodině byl na linku tísňového volání Hasičského záchranného sboru Středočeského kraje oznámen požár nákladního vozidla na dálnici D10 za Starou Boleslaví na kilometru 12,5 ve směru od Turnova do Prahy. 

Vzhledem k tomu, že nákladní souprava přepravovala osm osobních aut, která postupně začala hořet, vyslal operační důstojník k události profesionální jednotky ze stanic Stará Boleslav, Benátky nad Jizerou a Mladá Boleslav. Ještě před příjezdem hasičů se požár pokoušel hasit řidič vozidla pomocí hasicího přístroje, ale v tu dobu už plameny zasáhly několik přepravovaných aut, což nebylo možné ručním přístrojem zvládnout.

Při příjezdu hasičů byla požárem zcela zasažena čtyři vozidla a páté začínalo hořet. Hasičům v dýchací technice se požár podařilo lokalizovat asi za dvacet minut pomocí vysokotlaku a C proudů se smáčedlem. Následovalo dohašování a krátce po páté hodině ranní bylo místo předáno pracovníkům údržby dálnice. Po celou dobu zásahu byla dálnice ve směru do Prahy zcela uzavřena.

Podle vyšetřovatele byla příčinou vzniku požáru technická závada brzd na zadní nápravě nákladního přívěsu. Škoda vzniklá požárem byla předběžně vyčíslena na čtyři miliony korun. Včasným zásahem se hasičům podařilo uchránit hodnoty za další čtyři miliony. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

nprap. Petr Svoboda
oddělení IZS
HZS Středočeského kraje

Uložit vše jako ZIP soubor

vytisknout  e-mailem