HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Vaše důvěra je náš závazek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kamionu na dálnici D5 ráno značně zkomplikoval dopravu ve směru na Plzeň

Jednotka HZS Středočeského kraje ze stanice Beroun ve spolupráci s jednotkou SDH města Králův Dvůr, Policií ČR a SSÚD Rudná zasahovala v 5:22 u požáru návěsu nákladního automobilu na 16. km dálnice D5 ve směru na Plzeň. 

Událost byla nejprve hlášena na 20. km dálnice D5, v průběhu jízdy bylo operačním střediskem a projíždějícími řidiči upřesněno že se jedná o 16. km. Jízdu k zásahu a hledání místa události ovlivnila hustá mlha v okolí Berouna. Při příjezdu hasičů na místo zásahu bylo zjištěno, že se jedná o požár zadní části návěsu naloženého paletami sádrokartonu. Tahač byl řidiči odpojen.

K hašení požáru byly hasiči v dýchací technice nasazeny 2 vysokotlaké proudy, později byl nasazen jeden proud C se smáčedlem. Dálnice D 5 ve směru na Plzeň byla uzavřena asi 45. minut.  Po likvidaci požáru bylo místo zásahu předáno pracovníkům Ředitelství silnic a dálnic – střediska Rudná k zabezpečení úklidu komunikace, náklad se ještě bude v dopoledních hodinách vykládat.

Při požáru se nikdo nezranil, hasiči svým zásahem uchránili přední část návěsu. Příčinou požáru je technická závada na zadní nápravě. Výše škody je předběžně stanovena na 800 000,- Kč, zásahem uchráněny hodnoty ve výši cca. 3 000 000,- Kč.
 

Ing. Pavel Šimek
velitel stanice Beroun
HZS Středočeského kraje
 

vytisknout  e-mailem