HZS Kraje Vysočina  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár kamionu na dálnici D1 za sebou zanechal škodu dva miliony korun

V pondělí ve 13.46 hod byl na linku tísňového volání HZS Kraje Vysočina ohlášen požár kamionu převážejícího malé stavební stroje na 85. km dálnice D1 ve směru na Brno. Na místo události vyjeli humpolečtí profesionální a dobrovolní hasiči a jednotka profesionálních hasičů z Pelhřimova.  

 
Ještě před příjezdem hasičů na místo události se do likvidace požáru pustil řidič vozidla, proti plamenům, které zachvátily celou kabinu a návěs, ale neměl sebemenší šanci. Po příjezdu na místo události nasadili hasiči na likvidaci požáru několik vodních proudů a velmi rychle se jim podařilo požár lokalizovat a následně i zlikvidovat. Provoz na dálnici byl po dobu zásahu hasičů na několik desítek minut ve směru na Brno zcela uzavřen. Později byla doprava obnovena jedním jízdním pruhem. Z nádrží kamionu hasiči přečerpali do náhradních barelů tisíc litrů nafty.
 
Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn. Plameny za sebou zanechaly majetkovou škodu v předběžné výši 2 miliony korun. Proč k požáru došlo zůstává nadále v šetření.
 
kpt. Ing. Bc. Petra Musilová – tisková mluvčí

P4270015.JPG

P4270008.JPG

P4270005.JPG

IMG_4266.JPG

IMG_4268x.jpg

vytisknout  e-mailem