HZS hlavního města Prahy  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár haly v Braníku likvidovaly profesionální i dobrovolné jednotky pražských hasičů

Krátce před šestou hodinou ranní, v pondělí 12. dubna 2021, vyjely profesionální a dobrovolné jednotky do ulic Ledařská a Modřanská k požáru skladovací haly. Po příjezdu bylo zřejmé, že plameny zasáhly halu v plném rozsahu. 

Velitel zásahu povolal další jednotky a chemiky na měření koncentrací. U požáru zasahovalo šest profesionálních a pět dobrovolných jednotek, vyhlášen byl druhý stupeň poplachu. Hustý kouř se dostával do oblasti Braníka, Modřan a Kamýka, chemici proto požádali obyvatele v těchto částí Prahy, aby nevětrali. 

Před osmou hodinou došlo ke střídání směn. Ještě před půl devátou nebyl požár zcela pod kontrolou. Lokalizaci velitel zásahu ohlásil před půl desátou, následovalo poměrně složité a náročné dohašování i s ohledem na to, že během zásahu se propadla část střechy haly. 

Kolem desáté hodiny se podařilo částečně zprůjezdnit Modřanskou ulici ve směru do centra. Příčinu a rozsah škod šetří hasičští a policejní vyšetřovatelé, kteří se na místo budou vrátili v odpoledních hodinách.

FOTOGALERIE

vytisknout  e-mailem