HZS Zlínského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár haly likvidovaly čtyři jednotky hasičů

Dnes od 18:37 hodin zasahovali hasiči u požáru skladovací haly v Uherském Hradišti. 

Operační středisko hasičů ve Zlíně přijalo dne 23. 6. 2015 v 18:32 hodin hlášení o požáru skladovací haly na ulici Průmyslová v Uherském Hradišti. Z požárem zasaženého objektu se valil černý dým. Na místo hlášené události byla vyslána jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště a jednotky dobrovolných hasičů ze Starého Města u Uherského Hradiště, z Kunovic a z Uherského Hradiště. K požáru vyjel jeden automobilový žebřík, dva dopravní automobily a celkem pět automobilových stříkaček.
 
Při příjezdu na místo požáru hasiči zjistili, že pozemek s halou je uzamčen. Z důvodu nutného včasného zásahu rozebrali část oplocení. Dále přestřihli visací zámky vjezdové brány a vrat hořící haly. V průběhu této činnosti rozvinuli bojové vodní proudy a začali oheň hasit. Díky včasnému ohlášení požáru tak dostali plameny pod kontrolu do osmi minut od příjezdu k hale.
 
Na místo se dostavila Policie České republiky, řídící důstojník územního odboru a vyšetřovatel hasičů. Po uhašení požáru přijel i majitel firmy.
 
Objekt, ve kterém hořelo, je jednopodlažní hala typu HARD se sendvičovým obvodovým pláštěm. Vnitřní část obvodového pláště tvořily dřevěné rámy s izolací z minerální vaty. V hale nebyl uskladněn žádný hořlavý materiál. Oheň proto poškodil pouze obvodovou konstrukci a střešní plášť v ploše asi 100 metrů čtverečních.
 
Dle sdělení majitele způsobil požár na objektu škodu v předběžné výši 300 000 korun. Včasným zásahem se podařilo uchránit hodnoty v předběžné výši 5 000 000 korun.
 
Příčina vzniku požáru zůstává v šetření hasičů.
 
Během zásahu nedošlo k poškození techniky ani ke zranění zasahujících hasičů.
 
Autor: nprap. Roman Žemlička – HZS Zlínského kraje

vytisknout  e-mailem