HZS Plzeňského kraje  

Přejdi na

Chráníme vaše životy, zdraví a majetek


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár dvojdomku ve Vejprnicích

3FOTOGALERIEVe čtvrtek 15. června 2017 půl hodinu po půlnoci obdrželo operační středisko tísňové linky 112 zprávu o požáru rodinného dvojdomku ve Vejprnicích. Poplach byl hasičům v Plzni na stanicích Košutka a Střed, profesionálním i dobrovolným hasičům v Nýřanech, místním dobrovolným hasičům a jednotce SDH Tlučná.

Plameny, které šlehaly z budovy o dvou NP, viděli hasiči již při cestě k zásahu z dálky. Při jejich příjezdu byla jedna polovina zasažena požárem. První jednotky, které dorazili na místo události, se soustředili pouze na ochlazování druhé poloviny domu, aby se na ní oheň nerozšířil. Teprve až další jednotky zahájily samotné hasební práce. Hasiči na likvidaci požáru použili 5 proudů, z toho jeden vedli přes výškovou techniku.

V části budovy, která shořela, se nikdo nenacházel. Z té druhé, kterou se hasičům povedlo ochránit, se evakuovala rodina včetně dvou miminek. Nikdo z nich nebyl zraněn.

Požár napáchal škody předběžně za 500 tisíc korun, uchráněné hodnoty se odhadují na 4 miliony. Vyšetřování příčiny vzniku požáru probíhá.

vytisknout  e-mailem