HZS Středočeského kraje  

Přejdi na

Předcházíme rizikům


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Požár domu v Narysově na Příbramsku se škodou za pět milionů

Pátek třináctého dostál své pověsti letos v Narysově na Příbramsku, kde od dopoledních hodin likvidovali hasiči požár truhlárny a podkroví přilehlého rodinného domu. 

Požár v místní části Na Výfuku byl ohlášen na tísňovou linku v 10:09 hodin. Operační důstojník vyslal na místo jednotku HZS Středočeského kraje ze stanice Příbram, kterou postupně posílily jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí Příbram VI – Březové Hory, Rožmitál pod Třemšínem, Chrást, Březnice, Milín, Bohutín a Narysov.

Vzhledem k náročnosti zásahu a počtu zasahujících jednotek byl krátce po zahájení hasebních prací vyhlášen druhý stupeň požárního poplachu. Požár byl lokalizován ve 13:43 a zcela zlikvidován v 16:09 hodin. Na místě pak zůstala jen domácí dobrovolná jednotka z Narysova, která na požářiště dohlížela do sobotních osmi hodin ráno.

K události dorazila Policie ČR a také Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje, ta však z místa v průběhu zásahu odjela, protože při požáru nebyl nikdo z majitelů ani zasahujících hasičů zraněn. Přímé škody byly vyšetřovatelem požárů vyčísleny na 5 mil. Kč, uchráněné hodnoty na 4 mil. Kč. Příčina vzniku požáru byla stanovena jako technická závada na elektroinstalaci.

nprap. Mgr. Petr Klíma
vyšetřovatel požárů
ÚO Příbram

vytisknout  e-mailem